Lahden seudun sukututkijat ry


Kirjaudu ja siirry jäsensivuille tästä

Tulevia tapahtumia

voit katsoa avatun Tapahtumakalenterin Tapahtumat-näkymästä:


VIIMEISIMPIÄ UUTISIA

Uutiset ryhmiteltynä

Sisään ja uloskirjautuminen
(vain toimihenkilöille)

Tervetuloa ensi viikon (ma 13. – su 19.3.2023) tapahtumiin!

Maanantailuennollaan verkossa 13.3.2023 Juha Vuorela/Tmi Juhan suku kertoo taudeista, epidemioista ja niiden hoitokeinoista entisaikoina klo 18 alkaen.

Tiistaina 14.3.2023 DNA-illassa verkossa klo 18 alkaen Ville-Matti Kiilin aiheena ovat isälinjatestin valinta, Nevgen-työkalu, ja FTDNA:n Discover-työkalu. Zoom-yhteys avataan klo 16.30 keskustelua ja kysymyksiä varten ja esitys alkaa siis klo 18. DNA-illat on tarkoitettu pääasiassa jäsenillemme. Henkilöt, jotka eivät ole Lahden seudun sukututkijat ry:n jäseniä, voivat osallistua DNA-iltoihimme korkeintaan kaksi kertaa.

Keskiviikkona 15.3.2023 hyvinkääläiset jäsenemme kokoontuvat Hyvinkään Yhdistykset ry:n Onnensillassa (Siltakatu 6, Hyvinkää) klo 17 alkaen Aino Helteen johdolla. Myös muut lähiseuduilla asuvat jäsenemme ovat tervetulleita!

Keskiviikkona 15.3.2023 historia-aiheisten kirjojen verkkolukupiirissämme käsitellään arkkitehti Wivi Lönnistä kertovaa Pirkko Soinisen romaania Valosta rakentuvat huoneet klo 18 alkaen. Vetäjänä on Riitta Kokko-Parikka. Wivi Lönnin jalanjäljillä ollaan tänä vuonna vielä myöhemminkin, sillä huhtikuussa ohjelmassamme on Wivi Lönn -aiheinen verkkoluento ja kesäkuussa tutustumme Jyväskylän retkellämme opastetusti hänen elämäänsä ja tuotantoonsa.

Torstain 16.3.2023 jäsentapaamisessa toimitiloissamme osoitteessa Väinämöisentie 2 A, Lahti, Leo Laakko kertoo Laukkasen suvusta, sukuseurasta ja sukukirjoista klo 18 alkaen. Tapahtumaan ei voi osallistua etäyhteydellä.

Torstaina 16.3.2023 kiinnostavaa ohjelmaa on myös Hämeenkosken Seuralassa (Asikkalantie 1, Hämeenkoski) Koski-Seura ry:n ja Hämeenkosken kirjaston järjestämänä. FT Ulla Koskinen esitelmöi klo 18 – 19.30 Hämeenkoskella Kurjalan ja Hattulan Vesunnan kartanoissa 1500-luvulla asuneesta yhdestä Suomen menestykkäimmästä sotapäälliköstä Arvid Henrikinpoika Tawastista (1545-1599) ja hänen perheensä, vaimo Margareta Mårtenintyttären ja poika Ivar Arvidinpojan, elämästä. Tapahtumaan voi osallistua ainoastaan paikan päällä.

Ulla Koskinen luennoi soturiaateleista ja Arvid Tavastin perheen elämästä 1500-luvulla myös Salon Seudun Sukututkijat ry:n kerhotilaisuudessa 15.2.2023 ja tallenne esityksestä löytyy verkkosivujemme jäsensivujen Verkkolinkkejä ja tallenteita -valikon Muut verkkotapahtumien tallenteet -alavalikossa olevasta linkistä.

Lauantaina 18.3.2023 Geni-työpajassamme toimitiloissamme Lahdessa osoitteessa Väinämöisentie 2 A käydään klo 10 – 13 läpi Geni.com-yhteisjulkaisujärjestelmän ominaisuuksia ja hyviä käytänteitä. Työpajaosuuteen kannattaa ottaa mukaan oma läppäri tai tabletti ja varata mukaan Genin käyttöön liittyviä mieltä askarruttavia kysymyksiä. Tarjolla ei ole esittelijän yksinpuhelua, vaan keskustelua ja yhdessä tekemistä! Vetäjänä on Mia Järvinen. Tapahtumaan ei voi osallistua etäyhteydellä.

Lauantaina 18.3.2023 Päijät-Hämeen talonhaltijaluettelohankkeen Hollolan ja Kosken Hl:n työryhmän jäsenet kokoontuvat Pauli Helénin johdolla kahvila-ravintola Koskikartanon (Tampereentie 632, Hämeenkoski) toisen kerroksen kokoustilassa klo 11 – 14. Ei ennakkoilmoittautumista, tervetuloa paikan päälle! Päijät-Hämeen talonhaltijaluettelohankkeesta on lisätietoa tässä: Päijät-Hämeen talonhaltijaluettelohanke – Lahden seudun sukututkijat ry

Sunnuntaina 19.3.2023 Hausjärven sukututkimuspiiri, joka järjestetään yhdessä Hausjärvi-Seuran kanssa, kokoontuu klo 10 – 13 Hausjärven kunnanviraston valtuustosalissa (Keskustie 2 – 4, Oitti). Lahden seudun sukututkijat ry:n kahvitarjoilu. Tervetulleita ovat niin hausjärveläisiä sukuja tutkivat kuin Hausjärvellä asuvat muiden paikkakuntien sukuja tutkivat! Osallistuminen ei edellytä Lahden seudun sukututkijat ry:n tai Hausjärvi-Seuran jäsenyyttä, kaikki sukututkimuksen ystävät ovat tervetulleita mukaan!

Huomasithan maakuntalehtemme Etelä-Suomen Sanomien tämän päivän, sunnuntain 12.3.2023 numerossa ison jutun Salpakierto Oy:n kierrätysalueesta Lahden Kujalassa? Teemme kierrätys ja kestävä kehitys -teemaisen bussiretken sinne perjantaina 5.5.2023 https://lahdenseudunsukututkijat.com/wordpress/event/kierratys-ja-kestava-kehitys-teemainen-bussiretki-lahdessa/ , olethan jo ilmoittautunut mukaan?

Ilmoittaudu tuleviin tapahtumiimme tästä: Ilmoittautuminen tapahtumiin (lahdenseudunsukututkijat.com) Jos et jo ole yhdistyksemme jäsen, liity joukkoomme tästä vain 25 €:n vuosijäsenmaksulla: Jäseneksi liittyminen (lahdenseudunsukututkijat.com)

Eilen 11.3.2023 Lahden kaupunginteatterin Aino-näyttämön näyttelytilassa avattiin Teatteri 100 -näyttely, joka valottaa monipuolisesti lahtelaista ammattiteatterihistoriaa.