Lahden seudun sukututkijat ry


Kirjaudu ja siirry jäsensivuille tästä

Tulevia tapahtumia

voit katsoa avatun Tapahtumakalenterin Tapahtumat-näkymästä:


VIIMEISIMPIÄ UUTISIA

Uutiset ryhmiteltynä

Sisään ja uloskirjautuminen
(vain toimihenkilöille)

Lauantaina alkaa verkkokurssi Vanhaa asiakirjasanastoa

Mitä tavaroita perukirjassa luetellaan?

Den aflednes Klädes Persedlar

1 walmars wepa, 1 lärfts, 2 bomuls och 2ne lärfts halsdukar, 1 randig halfyllig lifstycken,  3 st kiortlar, 1 beslagen kista, 1 lija och skiära, 1 koo och fåhr

Näiden ja monien muiden nykyihmiselle outojen sanojen selvittämiseen ei välttämättä google-kääntäjä auta. Vai mitä mieltä olette tästä: “1 walmars wepa, 1 lärfts, 2 puuvillaa ja 2 ne lärfts huivia, 1 raidallinen puolitäyteliivi,  3 kpl kiortlar, 1 istuva rintakehä, 1 lija ja skiära, 1 koo ja fåhr”.

Tulevana lauantaina 2.3.2024 klo 10 alkaa uusi kurssi vanhojen asiakirjojen saloihin. Veli-Pekka Toropainen opettaa asiakirjoissa esiintyvää keskeistä sanastoa ja fraaseja. Ensimmäisen kerran aiheena perukirjojen ja karttojen sisältö.

Ehdit vielä perjantaihin asti ilmoittautua tästä:
https://lahdenseudunsukututkijat.com/ilmoittautuminen/ilmlomake.php?julk=1

Taipalsaaren seurakunnan arkisto – I Jee:2 Perukirjat 1808-1839, jakso 12: 9.7.1810 Marija Hindricsdotter Kuhala; Kansallisarkisto: https://astia.narc.fi/uusiastia/viewer/?fileId=6229917713&aineistoId=1232486505 / Viitattu 28.2.2024