Uutta ja vanhaa, ajat muuttuvat

Olettehan huomanneet, että Suomen Sukuhistoriallisen Yhdistyksen kuvatietokantaan on kevään ja kesän aikana saatu lisää kaivattua kirkonkirja-aineistoa Päijät-Hämeen alueelta Heinolan maalaiskunnasta ja kaupungista, Kärkölästä ja Nastolasta sekä maakuntamme naapuriseurakunnista Hausjärveltä, Janakkalasta, Myrskylästä ja Mäntsälästä.

Kyllä nyt saa vihdoin kyytiä ovesta ulos aiemmin paraatipaikalla puheenjohtaja Riitan työhuoneessa ollut, sittemmin varastoon muun joutotavaran joukkoon pölyttymään siirretty mikrokorttien katselulaite! Mikrokorteista hän ei henno ihan vieläkään luopua, niistä kun tuli aikoinaan 1990-luvulla maksettua arkistolaitokselle roponen jos toinenkin.

Eipä sitä olisi aikanaan sukututkimusharrastusta aloitellessa ja kirkkoherranvirastoja sekä arkistoja kierrellessä millään uskonut, että vielä joskus lähdeaineistoja voi tutkia ja luentoja seurata verkossa ihan kotoakin käsin!

Mikrokorttien katselulaite, vasta viime vuosina sukututkimukseen hurahtaneille mahdollisesti uppo-outo aparaatti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *