Lahden seudun sukututkijat ry


Siirry jäsensivuille tästä


TULEVIA TAPAHTUMIA

Lisää tapahtumia näkyy kalenterissa

VIIMEISIMPIÄ UUTISIA

Uutiset ryhmiteltynä

Sisään ja uloskirjautuminen
(vain toimihenkilöille)

Tervetuloa viikon 4 (ma 23. – su 29.1.2023) tapahtumiimme!

Maanantailuennolla 23.1.2023 klo 18 – 19.30 verkossa Juha Vuorelan/Tmi Juhan aiheena ovat perukirjat ja perintö-oikeus. Jäsenemme, ilmoittaudu luennolle viimeistään tänään sunnuntaina tästä: Ilmoittautuminen tapahtumiin (lahdenseudunsukututkijat.com) , niin saat kutsulinkin sähköpostiisi ennen tapahtumaa. Tallenne on katsottavissa kaksi viikkoa esityksen jälkeen verkkosivujemme jäsensivuilla.

Tiistaina 24.1.2023 vuoden ensimmäinen vanhat käsialat asiakirjoissa -verkkokoulutus klo 18 – 19.30. Sen järjestää Turun Seudun Sukututkijat ry yhdessä useiden muiden sukututkimusyhdistysten kanssa. Kouluttajana on Veli Pekka Toropainen. Jäsenemme, ilmoittaudu koulutukseen viimeistään huomenna maanantaina tästä: Ilmoittautuminen tapahtumiin (lahdenseudunsukututkijat.com) niin saat kutsulinkin sähköpostiisi ennen tapahtumaa. Tallenne on katsottavissa 10 päivää esityksen jälkeen verkkosivujemme jäsensivuilla.

Tiistaina 24.1.2023 starttaa myös yhteistyökumppanimme Päijät-Hämeen Tutkimusseuran arkeologisen jaoksen rautakauteen keskittyvä verkkoluentosarja, jossa tutkijat kertovat uutta tietoa maakunnastamme. Rautakausi on yksi Suomen historian tutkimuksen painopistealueista ja maakuntamme kannalta merkityksellinen. Ensimmäisellä luentokerralla 24.1.2023 klo 18 alkaen arkeologi Teemu Tiaisen/Heilu Oy aiheena ovat Hartolan Muikunlahden ja Jyväskylän Kirrin kaivaukset. Verkkoesitykset ovat vapaasti seurattavissa. Google Meet -linkki https://meet.google.com/csa-vgct-dea aukeaa jo klo 17.45. Koordinaattorina toimii Jorma Ahonen (puh. 0400 697518).

Torstaina 26.1.2023 järjestämme kaikille avoimen sukututkimustapahtuman Riihimäen kirjastossa (Kauppakatu 16) klo 16 – 18.30. Riitta Kokko-Parikka esittelee Lahden seudun sukututkijat ry:tä ja sen toimintaa klo 16 alkaen. Päivi Valtonen kertoo perinteisen sukututkimuksen aloittamisesta klo 16.30 alkaen. Erkki Kiurun aiheena on geneettinen sukututkimus klo 17.15 alkaen. Lisäksi sukututkimusneuvontaa, sukututkimuslomakkeiden myyntiä ja kahvitarjoilu. Tervetuloa paikan päälle kaikki kiinnostuneet!

Lauantaina 28.1.2023 Lahden seudun sukututkijat ry osallistuu näytteilleasettajana Tampereen seudun sukututkimusseuran yhdessä Tampereen seudun työväenopiston kanssa jälkimmäisen toimitiloissa klo 10 – 16 järjestämään Sampolan sukututkimuspäivään Tampereella osoitteessa Sammonkatu 2. Tapahtuma on avoin kaikille ja ohjelmassa olevia luentoja voi seurata myös etäyhteydellä. Lisätietoja tästä: https://lahdenseudunsukututkijat.com/wordpress/event/sampolan-sukututkimuspaiva-tampereella-2/

Kuvan Hämeenkosken Linnakalliosta otti Pauli Helén 24.12.2022